Veelgestelde vragen

 

Hoe vaak moet mijn hond naar een trimsalon?

Dit hangt af van het ras en de vachtconditie van de hond. Hondjes die in model worden geknipt, komen best elke 6 à 8 weken op bezoek, plukhonden hebben genoeg aan 2 à 4 keer per jaar, de anderen hebben meestal genoeg met een tweetal beurten per jaar tijdens de ruiperiode. Alles is dus afhankelijk van uw hond en zijn vacht. 

Wat houdt puppygewenning juist in en waarom is dit zo belangrijk?

Puppygewenning maakt deel uit van de socialisatie van de hond.

Tijdens deze sessie krijg je ook advies omtrent de vachtverzorging van uw puppy. De pup zal op een speelse manier kennismaken met de tafel, borstel, droger, enz. 

Door op jonge leeftijd de vacht van je viervoeter goed te verzorgen voorkom je in de eerste plaats klitten. 
De hond raakt van jongs af aan gewend aan het verzorgd worden, waardoor hij minder stress zal hebben bij toekomstige trimbeurten. Deze sessie 'Puppygewenning' is gratis tot en met 16 weken/ 4 maanden.

Mag ik tijdens de trimbeurt bij mijn hond blijven?​

Voor de hond is het meestal beter als het baasje er niet bij is.  Vele honden zijn dan juist rustiger. Enkel bij specifieke gevallen is het soms beter dat het baasje erbij blijft.

Wat kost een trimbeurt?

Mijn prijzen zijn gebaseerd op de prijslijst van Trimcanis. De prijzen zijn afhankelijk van hond tot hond, iedere hond is uniek. Binnen hetzelfde ras kan een andere prijs gehanteerd worden. De prijs is ook afhankelijk van de vachtconditie (veel klitten, gecastreerd, ...). Dit is ook zo voor katten.  

Hoe kan de trimbeurt betalen? 

Er kan met cash en Payconiq betaald worden.